Scribere scribendo, dicendo dicere disces...


Blog de l'escriptor ENRIC SANÇ (pseudònim literari d'Enric Sanz Hernández). Poeta i professor de la Conselleria d'Educació de la Generalitat Valenciana. Llicenciat en Economia per la Universitat de València, l'École de Commerce du Solvay i l'Université Libre de Bruxelles. Diplomat especialitzat en Cultura, Lectura i Literatura per a Infants i Joves per l'ADEIT, Fundació Universitat-Empresa de la Universitat de València. (Més info a la biografia).

dijous, 6 de febrer del 2014

Llibre de contemplació


L'alosa alça el vol en veure al bell mig del sender un caminant que s'atura. Aquest descansa, reflexiona i decideix contemplar allò que l'envolta. Jesús Girón ens suggereix el viatge des de La mirada dels espills, l'Aspra superfície de l'estèril paisatge, les Tessel·les, l'Estratègia dels records i la Suite per a unes mans de cartó. Per acabar amb les Ales de terrerola, d'aquelles inicials Ales d'alosa de cel.

    Girón ens mostra ací una obra madura, farcida de bona lletra i digna de contemplació. Comptat i debatut, anys de passió i lectures poètiques s'uneixen amb les seues passes viscudes transformades en experiències fetes versos. Uns versos acurats que dialoguen amb la poesia més selecta i dispar: Vidal, Navarro, Ferrer, Gorga, Fuster, Péret, Estellés i Garcia Grau són els acompanyants en aquest vol d'aloses aturades al camí. Tot ver poeta és un gran lector de poesia, i Girón ho és, voraç.

Jesús Girón
    Doncs, si encara no l'has llegit, aquest és un llibre més que recomanable. Per les imatges que evoca, la riquesa lèxica que atresora i la música que desprèn la seua poesia. Girón diu la paraula justa en el vers precís, com un enginyer construeix el poema vehiculant els seus sentiments i experiències, sorprenent al lector constantment. Un llibre que és més llibres. Un “Llibre de contemplació”. Jesús Girón Araque. Editorial Germania, 2013. ISBN: 978-84-16044-29-0. També el podeu seguir pel seu blog: El cau de calpurni.

ENRIC SANÇ
6 de febrer de 2014

Ressenya publicada a La Veu del País Valencià.

2 comentaris:

Elogi del no-res