Scribere scribendo, dicendo dicere disces...


Blog de l'escriptor ENRIC SANÇ (pseudònim literari d'Enric Sanz Hernández). Poeta i professor de la Conselleria d'Educació de la Generalitat Valenciana. Llicenciat en Economia per la Universitat de València, l'École de Commerce du Solvay i l'Université Libre de Bruxelles. Diplomat especialitzat en Cultura, Lectura i Literatura per a Infants i Joves per l'ADEIT, Fundació Universitat-Empresa de la Universitat de València. (Més info a la biografia).

dissabte, 13 de juliol del 2019

On The Road


Enric Sanç (València, 1976) és un escriptor valencià. Ha publicat els llibres de poesia: “El plany de les lletres ferides” (Germania, 2012), “Les hores concèntriques” (Germania, 2013), “L’ombra d’una muntanya russa” (Enkuadres, 2018) i “Vides de vidre” (Onada Edicions, 2019).

Ha sigut inclòs a les mostres poètiques: “Estels de paper. Vint-i-un poetes per al segle XXI” (Germania, 2013), “Màtria. Noves veus poètiques del Països Catalans” (Germania, 2013), en el “Recull de poemes de Ca Revolta per l'homenatge al 75 aniversari de Jaume Pérez Montaner” (Ca Revolta, 2013) i en les antologies: “La Poesia una sola veu” (Caixa Vinaròs, 2014), i “Miradas para compartir la luz. Antología poética de autores valencianos”, amb la Coordinació de Pascual Casañ, Centro Unesco Valencia Meditarraneo. Colección Ars Poética nº 3. (Boreal Libros, 2016). "El verd als llavis: homenatge a Carles Salvador". VVAA. Ed. Enkuadres. Alzira, 2019. "Uskut. (Silenci)". Poemes al Poble Saharaui. Poetes & Cia. La Vall d'Uixó, 2019.

Ha dirigit la publicació del llibre homenatge al poeta Antoni Ferrer i Perales amb poemes de diversos autors: “Els déus no abandonen Antoni” (Onada Edicions, 2015). Ha rebut el Premi de Poesia Teodor Llorente (2013) i el Premi Comtessa Maria de Luna de les Lletres en la modalitat de Poesia (2013) de la Pobla de Vallbona (el Camp de Túria).

Ha col·laborat amb les editorials Germania d'Alzira i Onada Edicions de Benicarló en la publicació de les seues respectives col·leccions de Poesia des de l’any 2012 i l'any 2014, respectivament. Membre fundador del Centre d’Estudis Locals de la Pobla, del col·lectiu d’escriptors del Camp de Túria LletrAEdeta i soci de l’AELC, Associació d’Escriptors en Llengua Catalana.

Hi va presentar en la Casa de Cultura de la Pobla el seu primer llibre infantil il·lustrat: “Alfred i els tres peixets del matí”, (Onada Edicions, 2015) en valencià i traduït al castellà i a l’anglés. Hi participa activament durant els cursos 2017/18 i el 2018/19 com a escriptor convidat del projecte del CEFIRE Específic de Plurilingüísme de la Conselleria d’Educació de la GVA:  “De la mà de la paraula”. Dirigeix el blog:  http://spillollibredelsdies.blogspot.com.es/

Llicenciat en Economia per la Universitat de València, l’Université Libre de Bruxel·les (Bèlgica) i l’École du Commerce de Solvay (1997-2002), amb experiència professional i formació com a analista financer i de banca. A més ha dirigit com a gerent i propietari l’acadèmia d’idiomes “Escoleta d’Anglés Charo. MY EDUCATION MY FUTURE” a la Pobla de Vallbona durant tres anys (2016-2019). Actualment és professor d'Institut d'Educació Secundària al Departament d’Economia de la Generalitat Valenciana.

2 comentaris:

Elogi del no-res