Scribere scribendo, dicendo dicere disces...


Blog de l'escriptor ENRIC SANÇ (pseudònim literari d'Enric Sanz Hernández). Poeta i professor de la Conselleria d'Educació de la Generalitat Valenciana. Llicenciat en Economia per la Universitat de València, l'École de Commerce du Solvay i l'Université Libre de Bruxelles. Diplomat especialitzat en Cultura, Lectura i Literatura per a Infants i Joves per l'ADEIT, Fundació Universitat-Empresa de la Universitat de València. (Més info a la biografia).

dilluns, 2 de juny del 2014

L'Estirp de la Sang Reial

Pep Castellano (Sant Pau d’Albocàsser, 1960) és un escriptor que publicà el seu primer conte l’any 1978 en una revista d’estudiants a la Universitat de Castelló. Després ha guanyat importants premis literaris i li han editat una trentena de llibres, la majoria de literatura infantil i juvenil. Destaquen: L’herència dels càtars, premi Samaruc (2000), Ferum de silenci, premi Enric Valor (2004), Els pirates no ploren, premi Carmesina (2008), o Raons de sang i foc, premi Blai Bellver (2010).


    L’estirp de la Sang Reial. Onada Edicions, 2013 és un dels darrers llibres de Castellano i ja en té d’una segona edició. Una novel·la d’intriga i misteri ambientada en la comarca del Baix Maestrat que s’inicia en les festes de carnestoltes de la ciutat de Vinaròs. Amb una acurada escriptura, directa i àgil on l’autor ens capbussa en una investigació pel cadàver d’un monjo, entremesclat amb la història d’una jove disposada a tot per esclarir la mort dels seus pares.

    Castellano com a bon narrador experimentat li parla de tu al lector perquè puga seguir-li la trama, car és un narrador omniscient qui ho sap absolutament tot, allò que ha passat, i fins i tot, allò que senten els personatges i el que ha de venir. Llavors actua com a intermediari entre els fets de la narració i el seu lector. La narració avança mitjançat l’acció amb un discurs coherent i cohesionat on s’usa un llenguatge clar, precís i ric d’expressió.


    El llibre proposat és un text per a lectors a partir de dotze anys. Una novel·la entretinguda, de fàcil lectura, però alhora tan ben escrita que és una tria immillorable per l’aprenentatge de nostra llengua tant per als nostres menuts com per als més adults. Fet i fet, una novel·la dinàmica i documentada on, fins i tot, apareix la història del sant Calze o la visita a València l’any 2006 de Benet XVI. Una lectura ben bé recomanable d’un dels nostres millors autors de literatura infantil i juvenil.

ENRIC SANÇ
2 de juny de 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Elogi del no-res